Over mij

Dolleman Adviesbureau is op 2 april 2019 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Arnhem. Oprichter Pascal Dolleman heeft ervaring met adviseren op juridisch gebied. Vooral bestuursrechtelijke zaken, waar ook belastingzaken onder vallen zijn mij op het lijf geschreven.

Hoewel Dolleman Adviesbureau een éénmanszaak is, werk ik samen met van een groot aantal mensen uit verschillende branches. In mijn netwerk zitten onder andere ICT’ers, Juristen, advocaten, boekhouders, en vele anderen.

Dolleman Adviesbureau werkt voor particulieren en ZZP’ers en heeft ruime ervaring in belasting- en bestuursrecht.

Een kleine greep successen die ik in de loop van de jaren heb behaald:

  • Een grote zorgverzekeraar kon niet aantonen dat de behandeling waarvoor de eigen bijdrage was opgelegd, had plaatsgevonden. De rechter vernietigde de opgelegde eigen bijdrage.
  • Een ZZP’er heeft zich laten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en krijgt enige tijd later te maken met ziekte en krijgt een uitkering van de verzekeraar. Na enkele jaren trekt de verzekeraar de uitkering in wegens vermeende fraude. Na zes jaar getouwtrek komt de zaak op mijn bureau terecht. Na veel overleg met cliënt wordt de verzekeraar aangeschreven. Hierop komt het bericht terug dat het bedrag van € 147.000 niet hoeft te worden terugbetaald
  • Factuur voor een geregistreerd domeinnaam. Het domein stond tijdens de periode waarvoor de factuur was gestuurd niet meer op naam van cliënt.
  • Groot internetbedrijf. Proef abonnement van 10 dagen. Het bedrijf bleef rekeningen sturen van € 149,- per kwartaal. Aangezien het bedrijf niet kon aantonen dat de opzegging gedaan was op het moment dat ze zelf hadden bevestigd vond de rechter dat het abonnement binnen de proeftijd was opgezegd zoals cliënt al had betoogd.
  • Advocaat uit ambt gezet. Teveel berekende incassokosten voor het hierboven genoemde internetbedrijf.
  • Een malafide incassobureau beweerde dat cliënt enkele foto’s had gebruikt op zijn website en daarover auteursrechten verschuldigd was. De vordering was € 14.000,– voor de beide foto’s samen.Fotograaf en incassobureau haalden bakzeil na een telefonisch contact.
  • Deurwaarder probeert alsnog tevergeefs extra kosten te verhalen op cliënt nadat de hoofdsom inclusief wettelijke rente was betaald.
  • Diverse incassobureau’s proberen naast incassokosten ook registratiekosten te verhalen op cliënt. Cliënt is echter ‘wakker’ want registratiekosten naast incassokosten mag niet. Alle kosten horen in de incassokosten te zijn inbegrepen.
  • Een grote vervoersmaatschappij probeert een boete te incasseren wegens “zwartrijden”. Na enkele brieven te hebben gewisseld, is niets meer vernomen van de firma.